ОД ПРИМЕРЕН СТУДЕНТ ДО УБИЕЦ: Ја убил мајка му бидејќи му забранила да се гледа со девојката!

Штефан Едуард Вибоген (22), кој во почетокот на септември со 30 убоди со нож си ја усмртил мајка му Сабине Вибоген (44), а потоа го завиткал нејзиното тело во фолија и го сокрил во комодата за постелнина, го направил ова злосторство бидејќи повеќе не можел да ја издржи тортурата на посесивната мајка која му забранувала да се гледа со девојката и да користи интернет.Според пишувањето на „Њуз“, 22-годишното момче се наоѓа во истражен затвор во Виена и се однесува примерно. Штефан Едуард, инаку студент на право, покажува добри манири, многу чита и сѐ уште не разговарал со својот адвокат во врска со злосторството. Никој не можеше да поверува дека тој извршил такво убиство.
Истражувањето покажува дека мајката и синот немале хармоничен однос. Имено, сведоци велат дека Сабине била посесивна мајка која го држела својот син под контрола. Поради нејзиното болно внимание и љубов, синот се чувствувал заробено. Таа дури му забранила на Штефан да се гледа со девојката, поради што парот има раскинато.
Барем на кратко, синот преку интернет се обидувал да комуницира со луѓето, но неговата мајка му го забранила и тоа.
Веројатно тоа била последната капка што ја прелеала чашата.Според пишувањето на „Њуз“, 22-годишното момче се наоѓа во истражен затвор во Виена и се однесува примерно. Штефан Едуард, инаку студен

Пронајдете не на следниве мрежи: