Од што зависи среќата во љубовта ?

Loading...

Среќата во љубовта не зависи само од блискоста со вашиот партнер. Научниците од Универзитетот во Колумбија откриле дека апсолутно најважната работа во една врска е двајцата партнери да имаат толку слобода колку што самите сакаат.Најсреќните парови не се оние парови кои имаат најголема интима. Изгледа дека нивото на блискост помеѓу партнерите се поклопува со она што тие го сакаат и го очекуваат во животот. Околу 57 анкетирани луѓе искажале дека чувствуваат дека голема оддалеченост помеѓу нив и нивниот партнер додека пак 37 од нив искажале дека се чувствуваат среќни поради тоа.Но сепак,најважно е партнерите да се делат на две посебни личности ,со свои ставови,размислувања кога слободата доаѓа во прашање. Е токму тоа е тајната на долга и успешна врска !
Извор: lady.mk Среќата во љубовта не зависи само од блискоста со вашиот партнер. Научниците од Универзитетот

loading...