Одбележана годишнината од раѓањето на Јане Сандански

Loading...

Денес се навршуваат 141-година од раѓањето на големиот револуционер Јане Сандански.
Со положување на свежо цвеќе на споменикот Јане Сандански во истоимениот парк во општина Аеродром, денес беа обележани 141-година од раѓањето на овој голем македонски револуционер.
Свежо цвеќе положи градоначалникот на општина Аеродром Ивица Конески, делегација на град Скопје предводена од градоначалникот Коце Трајановски, како и делегација од општините Гази Баба и Ѓорче Петров предводени од нивните градоначалници.
Денес се навршуваат 141-година од раѓањето на големиот револуционер Јане Сандански.

loading...