Одбележување на 106 години од раѓањето на Мајка Тереза

Граѓанската организација „Скопјанката Мајка Тереза“ од Скопје, по повод 106. роденден на Блажената Мајка Тереза, денеска ќе положи цвеќе на спомен плочата на местото на нејзиното раѓање на плоштадот Македонија, на споменикот на Мајка Тереза и во Спомен собата со светилиштето во Феудалната кула.По тој повод, познатиот хуманист и сликар Живко Поповски Цветин ќе наслика и подари на наши сограѓани 106 цртежи со цвеќе на мирот и љубовта како симбол на вечност и свет незаборав во спомен на најпозната светска хуманистка и нобеловка Мајка Тереза.
Поетско читање и рецитали ќе изведе Сава Таковска.По тој повод, познатиот хуманист и сликар Живко Поповски Цветин ќе наслика и подари на наши сограѓани 106 цртежи со цвеќе на мирот и љубовта како с

Пронајдете не на следниве мрежи: