Одбележување на Светскиот ден на семејните лекари

Loading...

Здружението на лекари по општа- семејна медицина на РМ, ве известува, а воедно и ве поканува да го проследите овогодинешното одбележување на Светскиот ден на семејните лекари, кое ќе се одржи на 20.05.2015 (среда) со почеток во 10 часот пред Основниот Суд во Велес под слоганот „Семеен лекар – за здраво семејство“.Во времетраење од 3 часа, наши медицински лица на граѓаните на Велес ќе им мерат крвен притисок, холестерол и триглицериди во крвта. Мерењата ќе бидат пропратени со соодветни медицински препораки и совети.
Оваа година Светскиот ден на семејните лекари, го одбележуваме по втор пат, но прв пат како караван во 5 града низ Републиката: Скопје, Велес, Тетово, Битола и Кочани.Во времетраење од 3 часа, наши медицински лица на граѓаните на Велес ќе им мерат крвен притисок, холестерол и триглицериди во крвта. Мерењата ќе би

loading...
Loading...