Одлучуваме дали некој ни се допаѓа за само 12 минути

Loading...

Сите луѓе воочуваат различни нешта кај другите кога се на љубовни состаноци или пак кога само флертуваат. 64% „паѓаат“ на насмевката, 25% на контактот со очите, а има и такви кои ги освојува бојата на гласот.Компанијата АКСА спровела истражување на 2 000 луѓе за тоа како и за колку време формираат впечаток за потенцијалните љубовници.
Истражувањето покажало дека на луѓето им е потребно многу малку време, само околу 12 минути, за да утврдат дали личноста со која излегле има потенцијал за добар партнер. Во тој процес најважни се физичкиот изглед, хигиената, но и ставот на човекот.

 
Повеќе од половината испитаници како најголеми причини за одбивност ги навеле лошиот телесен мирис и лошиот здив. Интересно е пак што дури 40% од испитаниците забележале дека личноста со која излегле премногу пцуе и зборува вулгарно.
Психологот Дона Доусон вели дека луѓето премногу даваат на значење на облеката и фризурата за љубовниот состанок, и забораваат како ништо не може да ги замени добрата хигиена, пристојноста и спонтаноста.Компанијата АКСА спровела истражување на 2 000 луѓе за тоа како и за колку време формираат впечаток за потенцијалните љубовници.
Истражувањ

loading...
Loading...