Огромен баг: Facebook повеќе не работи на Android!

Loading...

Facebook денес ја направи достапна 5.0 верзијата од својата апликација за Android оперативниот систем, но голем број на корисници започнаа да пријавуваат проблеми со неа…Според информациите од нашиот форум и тестирања на членови од GSM тимот, Facebook 5.0 апликацијата воопшто не функционира на одредени телефони на Samsung (Galaxy Note 2 и Galaxy S4), потоа на Alcatel Idol X и на одредени Xperia модели. Проблемот е што цело време се појавува нотификацијата дека апликацијата пробува да се конектира и тоа завршува неуспешно…иако има постоечка Интернет врска.
Од Facebook тимот на поинаков начин пристигаат апдејтите. Се случува одредени корисници со тотално ист телефон и софтвер, да имаат сосема различни верзии на Facebook апликација.
Така да во овој момент, обичните корисници ги имаат апликациите од верзија 3,4 и 5, а оние во beta програмата ја имаат верзијата 6. Проблемот се случува кај оние со 5.0 и 6.0 верзии, како што досега можеме да забележиме.
Повеќе на:gsm.mkСпоред информациите од нашиот форум и тестирања на членови од GSM тимот, Facebook 5.0 апликацијата воопшто не функционира на одредени телефони на S

loading...
Loading...