ОИ ќе ги зголеми безбедносните мерки поради случувањата во Ница

Поради нападот во Ница ќе се зголемат безбедносните мерки во Бразил за време на Олимписките игри.– Мораме да го интензивираме мониторингот на безбедноста, да ги зголемиме контролните пунктови и контролата, изјави бразилскиот министер за одбрана Раул Јунгман.
Привремениот претседател на Бразил, Мишел Темер ќе се сретне со директорот на разузнавачката служба и министрите за одбрана и правда.
Директорот на бразилската разузнавачка служба Серџо Ечегојен изјви дека постои страв за безбедноста на Олимпијадата бидејќи „настанот во Ница ја зголеми опасноста на највисоко ниво.
Бразил планира да распореди 85.000 полицајци за време на ОИ, што е двојно повеќе отколку што беа потребни во 2012 година, кога Олимпијадата се одржуваше во Лондон.– Мораме да го интензивираме мониторингот на безбедноста, да ги зголемиме контролните пунктови и контролата, изјави бразилскиот министер за о

Пронајдете не на следниве мрежи: