Олимписка историја: Две победнички во женскиот спуст

Loading...

Тина Мазе и Доминик Жисан ја завршија стазата во спустот со идентично време.Словенската скијачка Тина Мазе и швајцарката Доминик Жисан освоија златни медали во олимпискиот спуст на Зимските олимписки игри во Сочи.
Мазе и Жисан ја завршија стазата Роса Хутор со идентично време за 1:41.57 минута.
Бронзената медала и припадна на Лари Гуд од Швајцарија, која за 10 стотинки беше побавна и заостана зад победничките.
Повеќе на sport365.mkСловенската скијачка Тина Мазе и швајцарката Доминик Жисан освоија златни медали во олимпискиот спуст на Зимските олим

loading...
Loading...