ОНКОЛОЗИТЕ ШОКИРАНИ: Оваа тревка може да го убие ракот за 48 часа

Loading...

Практично предизвикува самоубиство на ќелиите на ракот, без никаков ефект на здравите ќелии како што е случај со хемотерапијата.Група научници од Универзитетот Виндзор почнале да истражуваат различни тревки со цел лечење на ракот.
Се започна кога еден онколог забележал интересна врска кај панциентите заболени од канцер, а во прашање е тревката и коренот на глуварчето.
Во текот на војата работа, докторката Памела Оваџе откри неверојатни антиканцерогени својства на глуварчето.
„Еден онколог кој соработуваше со нас откри неверојатно подобрување кај пациентот коиј секојдневно  пиел чај од корен на глуварче. Веднаш започнавме да го истражуваме овој чај за да видиме како другите пациенти реагираат на него, но бевме прилично скептични” ,вели таа.

„Мислев на тоа дека глуварчето расте секаде,и дека доколку воопшто постои нешто добро во него, луѓето одамна ќе го откриеа тоа” изјави.
Започнале со истражување и испитување на дел од пациентите, и сите до еден биле шокирани!
„Откако го започнавме овој проект, успеавме да го извлечеме екстрактот од коренот на глуварчето и да го примениме на различни врсти на рак. Во лабораторијата ја набљудувавме неговата ефикасност против ќелиите на леукемија,рак на дебелото црево и  панкреасот. Откривме дека коренот на глуварчето многу силно делува на нив, без оштетување на здравите ќелии. Студиите ја потврдиле ефикасноста кај глувчињата  на кои се пресадени човечки канцерогени ќелии”, објасни докторката.
Водачот на целиот проект, докторот Сијарам Панди,исто така тври дека екстрактот од  коренот на глуварчето има многу добар потенцијал да ги убие ќелиите на ракот и тоа за 48 часа.
Како екстрактот функционира?
Екстрактот од глуварчето и неговиот корен предизвикува апоптоза на канцерогените ќелии, односно нејзината програмирана смрт, што всушност е природен процес на отстранувањето на ќелиите од телото Група научници од Универзитетот Виндзор почнале да истражуваат различни тревки со цел лечење на ракот.
Се започна кога еден онколог забележ

loading...