Opel спрема најевтин кабриолет на пазарот

Loading...

Германскиот Opel ги потврди плановите за масовно производство на нов модел, кој би претставувал SUV верзија од малиот хеџбек по име Adam.Opel не планира да вметне 4×4 систем, односно овој модел ќе има погон на предната осовина и ќе му биде конкуренција на Volkswagen Cross Up.
 
Како што кажаа експертите, овој модел не треба да се гледа како „off-road“ возило, односно како скапа верзија од постојанит хеџбек, која главна карактеристика ќе му биде авангардниот дизајн.
 
Најинтересната одлука врзана за овој модел е тоа што овој модел ќе биде кабриолет. Ваквата одлука направи овој модел да биде посебен, а по лансирањето ќе може да се пофали со титулата најевтин кабриолет на пазарот.Opel не планира да вметне 4×4 систем, односно овој модел ќе има погон на предната осовина и ќе му биде конкуренција на

loading...
Loading...