Опколена централната џамија во Софија: Голема полициска акција

Loading...

Бугарската полиција ја опколи централната џамија во Софија во рамките на акцијата за пронаоѓање на нелегални мигранти во центарот на главниот град, соопшти бугарското радио.Во акцијата учествуваат десетици полицајци при што се блокирани околните крстосници. Во операцијата се вклучени и полициски кучиња. Според првичните информации, полицијата до сега уапсила пет лица, меѓу кои и двајца жители на Бенин кои биле спроведени во полициска станица.
Од бугарското МВР не соопштуваат повеќе информации за акцијата и дали на некој начин е поврзана со нападот во Ница, пишуваат бугарските медиуми.Во акцијата учествуваат десетици полицајци при што се блокирани околните крстосници. Во операцијата се вклучени и полициски кучиња. Според првичнит

loading...