Осаменоста повеќе ги плаши мажите

Loading...

Воопшто не е мал, ниту занемарлив бројот на луѓе кои се плашат од осаменоста во подоцнежните години.Интересен е фактот дека таквата судбина повеќе ги плаши претставниците на посилниот пол поради што повеќето од испитаните мажи изјавиле дека сакаат да починат порано од нивните животни партнерки.
Според најновото истражување мажите се тие кои подобро би умреле порано со цел да не се соочуваат со празнината која ја носи осаменичкиот живот.
Според статистиката овој страв е особено изразен кај лицата кои подолго време се во брак.
Истражувањето кое било спроведено врз неколку илјади луѓе на различна возраст покажало дека дури 70% од мажите и 62% од жените би се соочиле со минусирање на неколку години од сопствениот живот само да не го изгубат животниот партнер.
Социолозите го потврдуваат токму истото. Речиси половина од луѓето би се простиле од сопствениот живот во име на здравјето и среќата на останатите членови на семејството. Само 5% би го дале животот за државата, 10% за религијата.
 Интересен е фактот дека таквата судбина повеќе ги плаши претставниците на посилниот пол поради што повеќето од испитан

loading...
Loading...