Ослободете се од непријатниот мирис: Дознајте што морате да направите за веќе никогаш да не мирисате на пот!

Loading...

Без разлика на тоа дека имате добри хигиенски навики и често се туширате, сигурно барем еднаш сте се запрашале како е можно потта да се чувствува само неколку часа после туширањето.Топлото време не тера на прекумерно потење. Ако припаѓате на онаа група луѓе кои се срамат од непријатниот мирис и никогаш до сега не сте успеале ништо да направите против тоа, ви нудиме совет како да се ослободите од оваа траума.
Без разлика на тоа дека имате добри хигиенски навики и често се туширате, сигурно барем еднаш сте се запрашале како е можно потта да се чувствува само неколку часа после туширањето.
Научниците го дадоа одговорот на тоа прашање:

Имено, тие тврдат дека најголемиот виновник е исхраната и дека зачестеното туширање нема да ви помогне да го спречите непријатниот мирис на телото.
За успешно да ги излечите потните жлезди, научниците сметаат дека треба да се храните здраво и урамнотежено. Избегнувајте консумација на лук, а исхраната збогатете ја со овошје и зеленчук, и при тоа внимавајте соодветно да внесувате интегрални житарки, протеини и додатоци во исхраната како витамин Б комплекс и цинк.Топлото време не тера на прекумерно потење. Ако припаѓате на онаа група луѓе кои се срамат од непријатниот мирис и никогаш до сега не сте успеале н

loading...