Оштетен автомобилот на Исмаил Бојда- претседател на Здружението на Македонците Муслимани

Loading...

Насилници го демолирале автомобилот на Престедателот на здружението на Македонци со исламска вероисповед Исмаил Бојда.Скршена му е предната шофершајбна, додека на задното автомобилско стакло му испишале Албанија. Тој смета дека ова е резултат на неговото учество на протестите за заштита на унитарноста на Македонија, пренесува ТВ Сител.
Бојда јавно го праша лидерот на СДСМ Зоран Заев, која земја ќе биде негова мајка, откако ќе се стабилизира состојбата во Македонија.
Тој додаде дека каде и да живее ќе биде Македонец, а ако некој има проблем со тоа, да му се обрати него, а не да атакува на неговиот имот.Скршена му е предната шофершајбна, додека на задното автомобилско стакло му испишале Албанија. Тој смета дека ова е резултат на неговото учество на

loading...