Отфрлен предлогот за притвор на Грујовски

Loading...

Судија на претходна постапка при Основниот суд Скопје 1 – Скопје постапувајќи по предлози за определување мерка притвор против лицето Г.Г. и мерки за претпазливост против лицата Т.Ј., Г.Ј., Н.Б. и В.С. поднесени од Специјалното јавно обвинителство, откако беше побарано дополнување на предлогот што беше доставено и јавно објавено од страна на СЈО, донесе решенија со кои ги отфрли предлозите на обвинителството, се вели во денешното соопштение од Кривичниот суд.Странките во постапката, како што се додава во соопштението, имаат право на жалба на решенијата на судијата на претходна постапка до Кривичниот совет во рок од 24 часа по приемот на одлуката.Странките во постапката, како што се додава во соопштението, имаат право на жалба на решенијата на судијата на претходна постапка до Кривичниот сов

loading...