Откако ќе го прочитате ова ќе престанете да користите тоалетна хартија

Loading...

Во повеќето домаќинства тоалетната хартија е една од работите на кои од секогаш се внимава да ја има, но експертите предупредуваат дека не е најздрава опција.Спопред нив, класичната тоалетна хартија не го брише анусот целосно, туку остава нечистотии кои можат да предизвикаат бројни инфекции, а може да доведе и до оштетување на околното ткиво и кожата.
Многу поздрава опција  користат граѓаните на Јапонија, Италија и Грција кои по големата нужда  го перат анусот во биде.
Уште едно решение понуди актерот Вил Смит кој наместо класичната тоалетна хартија користи влажни марамчиња.
– Еве зошто треба да користите влажни марамчиња. Пробајте да да размачкајте чоколадо по дрвен под па после избришете го со сува крпа. Нема да биде успешно затоа што парчиња чоколадо ќе останат во пукнатините. Затоа е важно да направите влажни марамчиња, изјавил тој.
Со него се согласува и актерот Теренс Хауард кој тврди дека не им верува на жените кои користат сува тоалетна хартија.
– Ако се брише со сува хартија, значи дека се мие како што треба. Тоа е едноставно нечиста навика. Кога ќе дојдам кај некои жени и приметам дека има само сува хартија, ја предупредувам натоа, вели актерот.
Освен хигиенските проблеми, бришењето со сува хартија може д предизвика и гребаници или дури и хемороиди, а ко се бришете од надворешната кон внатрешната страна, сите бактерии ги пренесувате таму па може и да се направи уринарна инфекција, предупредува Дејли Меил.Спопред нив, класичната тоалетна хартија не го брише анусот целосно, туку остава нечистотии кои можат да предизвикаат бројни инфекции, а може да до

loading...