Откриен идентитетот на терористот од Берлин

Барател на азил од Пакистан кој во Германија бил само неколку месеци, се верува дека е човекот кој го одзел камионот од 25 тони и упадна во толпа луѓе, при што уби 12 а повреди околу 48 лица.Информациите говорат дека маскираниот терорист е 23-годишниот Навед Б. кој влегол во државата под лажно име.
Полицијата потврдила дека сопственик на камионот е на возач од Полска, кој превезувал челични греди од Полска до Германија и обратно. Сопственикот на камионот бил пронајден мртов во 4 утрово во кабината на камионот.
Пакистанецот кој го изврши терористичкиот напад, пишуваат странските медиуми, пристигнал во Германија преку Балканот во периодот помеѓу декември февруари и бил барател на азил.
Живеел во камп за бегалци во Берлин, место кое денеска е опколено од полиција.Информациите говорат дека маскираниот терорист е 23-годишниот Навед Б. кој влегол во државата под лажно име.
Полицијата потврдила дека сопс

Пронајдете не на следниве мрежи: