ОТКРИЕНА Е ПРИЧИНАТА зошто Жељко до сега не можеше да се венча со Јована

Loading...

Пејачот Жељко Јоксимовиќ морал да бара од Српската православна црква да му се поништи првиот брак со сопругата Весна, со која на вечна љубов се заколнал пред Бог пред 19 години, пред овој викенд да се ожени со Јована Јанковиќ.Според српски Курир Жељко најпрвин поднел молба до свештеникот во црквата во Ваљево во која се венчал , која била проследена со разгледување од страна на црковниот одбор, кој ја донел одлуката тој брак да се поништи.
„Според црковните обичаи, бракот може да се повтори, но за тоа е потребно одобрение од црковниот одбор. Затоа Жељко и Јована чекале до сега да се заколнат на вечна љубов пред Бог. Ретки се случаите Црквата да одбие нечија молба“- открива извор. Според српски Курир Жељко најпрвин поднел молба до свештеникот во црквата во Ваљево во која се венчал , која била проследена со разгледување од стр

loading...
Loading...