Откријте дали сте прислушкувани

Loading...

Неколку знаци дека ве прислушкуваат!-Загревање на батеријата
Доколку забележите дека вашата батерија премногу се загрева, можеби сте жртва на прислушкување. Еден од поверојатните индикатори дека сте прислушкувани е состојбата на батеријата на телефонот. Доколку температурата е висока, а вие не го користете значи дека сеуште е активен. Ако батеријата на телефонот често ви се празни, а во меѓувреме немате вклучено апликации кои работат во позадина, тогаш некој го користи вашиот телефон. Внимавајте и на староста на вашата батерија, не може да работи исто како на денот кога сте ја купиле.

 
-Нејасни звуци
Прислушкуваниот телефон најчесто е подложен на ехо. Ако телефонот е во мирување и слушнете нејасен шум, бидете внимателни. Сепак не претерувајте може соговорникот е во гужва.
-Електрични уреди
Доколку во близина на електрични уреди вашиот телефон има пречки при комуникацијата тоа е сериозен знак на присуство на други уреди во мобилниот телефон. -Нејасни активност
Ако телефонот почне да „полудува“ исклучувајќи, вклучувајќи се сам, играње со светлото и слично, тогаш можно е некој далечински да го управува вашиот телефон.
-Зелена слушалка
Додека телефонот е во мирување доколку забележите дека на екранот ви се појавува алатка „зелена слушалка“ значи дека некој го контролира вашиот телефон.-Загревање на батеријата
Доколку забележите дека вашата батерија премногу се загрева, можеби сте жртва на прислушкување. Е

loading...
Loading...