ОТКРИТЕ КОЕ ЌЕ ГО СМЕНИ СВЕТОТ: Русите најавија нова ера во историјата на човештвото!

Loading...

Звучи како научна фантастика или алхемија, но руските научници кои пред неколку дена на конференција за новинари во Швајцарија го обелоденија своето откритие, бескомпромисно тврдат дека ова е почеток на нова ера во историјата на човештвото.Трансмутацијата (претворањето на еден хемиски елемент во друг) – повеќе милениумски сон на човештвото и опсесија на неброени алхемичари, конечно е остварен!
Ова го тврдат руските научници кои одржаа прес конференција во Швајцарија, кадешто пред научниот конзорциум ја повторија својата постапка.
Како што истакнуваат, процесот во целост е од биохемиска природа. Целта на руските научници е производство на хемиски елемент, кој како таков, не може да се најде во природа туку само да се добие во лабораториски услови, а кој е идеален како гориво со кое би се напојувале вселенските летала.
Останува да видиме на кој начин ова откритие ќе се одрази врз човештвото. Погледнете ја прес конфренцијата:
Трансмутацијата (претворањето на еден хемиски елемент во друг) – повеќе милениумски сон на човештвото и опсесија на неброени алхемичари, конечно е

loading...