Ова е авторот на срамната Фејсбук страна!

Loading...

Ренато Е.(17) е тинејџерот кој сега во моментов живее во Шведска а се преселил таму заедно со неговата мајка, имено преселбата му овожможила да не го повторува седмото одделение во Хрватска. Ја изгасив страната додека страстите не се смират. Но не ми можат ништо затоа што не го кршам законот, напиша на срамната страна „ Najveće drolje osnovnih i srednjih škola”  нејзиниот администратор Ренато.
Малолетникот ја покренал оваа страна која им се допаѓа на повеќе од 70.000 луѓе, под лажно има Јосип М. Но се дознал неговиот вистински идентитет . Притоа, се дознало дека живее во моментов во Шведска. 

 
Според неговите фотографии и некои негови коментари на Фејсбук може да се забележи дека Ренато е склон кон радикални десни други. 
Иако страната во моментов е згасната и на неа администраторот повеќе не објавува малолетнички од Балканот, вчера се појавија неколку слични групи со вулгарни имиња. Иако администраторот вели дека нема ништо спорно во неговото креирање на групата затоа што девојките сами си ги објавувале фотографиите на своите профили. Кривичниот закон предвидува кривично дело против честа и угледот. Обично се покренува постапка по основ на приватна тужба но бидејќи станува збор за малолетнички сепак полицијата може да постапи по службена должност. Ја изгасив страната додека страстите не се смират. Но не ми можат ништо затоа што не го кршам законот, напиша на срамната страна

loading...
Loading...