Ова е НАЈОПАСНАТА секс поза!

Loading...

Неодамнешната студија од Универзитетот во Бразил објавена во списанието „Advances in Urology“, открива дека сексуалната поза кога жената е над мажот може да биде мошне опасна.Истражувачите ги проучувале исклучиво само повредите кај мажите, па ова не е целосна студија, но она што го дознале е дека околу 50 отсто од мажите што пријавиле повреди, со истите се здобиле кога нивната партнерка била горе.
Меѓу другите пози што предизвикуваат повреди се и „кучешката“ и мисионерската поза. Сепак пред да одлучите да престанете да ги практикувате овие позиции треба да ви биде јасно дека повредите на машкиот огран се мошне ретки.Истражувачите ги проучувале исклучиво само повредите кај мажите, па ова не е целосна студија, но она што го дознале е дека околу 50 отсто од м

loading...