Ова мора да го знаете доколку употребувате дезодоранс!

Loading...

Најголем дел од луѓето секојдневно користат дезодоранс не помислувајќи на опасностите кои се кријат од него.  Поради тешките мириси експертите предупредуваат на потенцијалните ризици за здравјето, а поврзани со хемикалиите.
-Потешкотии со дишењето, напади на астма, мигрена, вртоглавици, осип, гушење, мачнини и други проблеми, наброи некои од здравствените ризици професорката Ана Стеинмен од Мелбурн.
Стеинмен минатата година ја посветила на истражување  за влијанието на производите.
Резултатите покажале дека 33 проценти од испитаниците имале проблем со мигрена и напади на астма при користење на мирисни производи како на пример освежувачи на воздух и средства за чистење.
Ова истражување не е единствено кое ја потврдило врската меѓу производите како дезодорансот и здравствените проблеми. Поради тешките мириси експертите предупредуваат на потенцијалните ризици за здравјето, а поврзани со хемикалиите.
-Потешкотии со дишењето,

loading...
Loading...