Ова огледало автоматски ќе ве фотографира и ќе ја стави сликата на Твитер!

Loading...

Популарното селфи, или автопортрет снимен со мобилен телефон е сјајна алатка за оние кои сакаат да ги споделуваат своите слики по социјалните мрежи. Но, таквите слики имаат и свои недостатоци поради должината на рацете, но и пониската резолуција на предната камера. S.E.L.F.I.E. (The Self Enhancing Live Feed Image Engine) го нема тој проблем, а станува збор за огледало кое автоматски ќе ја сними вашата фотографија и ќе ја објави на Твитер.Оваа идеја е осмислена во дигиталната агенција iStrategyLabs, а целиот уред се состои од мини компјутер кој се наоѓа зад двонасочното огледало, веб камера и LED сијалици на рабовите. На компјутерот се наоѓа софтвер кој ќе го препознае вашето лице и ќе ја активира камерата, а LED сијалиците ќе симулираат одбројување до конечното сликање.
По снимањето софтверот може да постави и ваше лого, но и да ја сподели сликата на социјалните мрежи. Изумителите наведуваат дека станува збор за експеримент, но дека уредот може да се нарача.
Целата направа изгледа како мини шкафче во купатило.Оваа идеја е осмислена во дигиталната агенција iStrategyLabs, а целиот уред се состои од мини компјутер кој се наоѓа зад двонасочното огледало, веб

loading...
Loading...