Ова се 5-те чудни работи кои ги прави пенисот!

Loading...

Зошто имате утринска ерекција и „влажни соништа“? И зошто пенисот се собира кога е мокар? Стручњаците ви откриваат што се крие зад чудните работи кои ги прави пенисот.Зошто секогаш останува малку урина?
Мочниот канал ја спроведува урината од бешиката до врвот на пенисот, правејќи облик на превртена U, па неизбежно е малку урина да остане и откако ќе завршите со мокрењето. Тоа може да биде голем проблем за оние кои имаат слаб млаз, бидејќи тогаш повеќе мокрача останува после уринирањето. Слабиот млаз може да биде знак за зголемена простата или воспаление, што е вообичаено за постарите мажи. Но, за повеќето млади мажи не постои причина за загриженост.
Зошто малку сперма секогаш доцни?
Баш како и кај уринирањето, и при ејакулација се задржува малку сперма која излегува неколку минути после оргазмот. На гравитацијата ѝ се потребни неколку минути за да ја извлече целата сперма од мочните канали.
Зошто пенисот се собира кога е мокар?
Во прашање не е влажноста, туку реакцијата на ладен воздух или вода. Мускулите на пенисот се вовлекуваат навнатре кога е ладно и поради тоа пенисот се собира.

Зошто мажите секое утро имаат ерекција?
Нивото на тестостерон е највисоко наутро, а постојат докази и дека мажите имаат ерекција дури и кога не се возбудени, со цел да го задржат доброто сексуално функционирање.
Зошто некои мажи имаат „влажни соништа“?
И влажните соништа можат да бидат резултат на зголеменото ниво на тестостерон, бидејќи тоа расте додека спиење. Затоа адолесцентите кои имаат многу високо ниво на тестостерон имаат многу повеќе влажни соништа отколку постарите мажи.Зошто секогаш останува малку урина?
Мочниот канал ја спроведува урината од бешиката до врвот на пенисот, правејќи облик на

loading...
Loading...