Ова се криминалците ангажирани од СДСМ за кои Васко Ефтов зборуваше во вчерашната емисија

Новинарот Васко Ефтов, во својата синоќешна емисија ,,Во Центар” под наслов ,,Кој ги активираше криминалците на протестите!” , расветлува голем дел од делувањето на СДСМ, кои преку поврзување со криминалното подземје насилно сакаат да дојдат на власт, нешто што очигледно не им успева, бидејки граѓаните не сакаат да бидат водени и да бидат во врска со криминалци, кои имаат богато криминално досие.Ефтов како класичен пример за врската СДСМ-криминално подземје го посочува Иванчо Павловски, кој е во првите борбени редови на ,,Шарената револуција” , која изминатиов период како мала хулиганска група дивееше низ центарот на Скопје, оштетувајќи државен имот: згради, мостови и споменици. И нарушувајќи го мирот на граѓаните. За Павловски , Ефтов рече:
-Кога ќе го прочитате тоа затворско или казнено CV на Иванчо Павловски, тоа му доаѓа ко некој телефонски именик, јас ќе пробам само да набројам или да нотирам неколку од тие казни кои што тој ги има одслужено: Казна затвор во траење од 3 години и 6 месеци, за кривично дел убиство; Казна затвор во траење од 8 месеци за кривично дело по член 288 за предизвикување општа опасност во 2007 година; Казна затвор во траење од 6 месеци за кривично дело од член 387 од 1998 година; Мерка засилен надзор од родител, кога бил малолетен; Па имаме кривично дело по чл.132, па кривично дело чл. 123, па кривично дело чл.131 и да не редам надоле, како што велам станува збор за вистински телефонски именик на кривични дела што се врзуваат за овој човек, тој човек е во првите борбени редови на таа Шарена Револуција.
Ефтов додаде дека, Павловски не е единствен човек со криминално досие, а кој е дел од првите борбени редови на ,,Шарената револуција” , туку тој посочува дека такви лица од страна на СДСМ се ангажирани во поголем број.
-Господин Павлоски не е единствен од тоа криминалнио миље кој е вклучен во тие протести на ,,Шарената Револуција” има барем 7 луѓе за кои има докази дека имале кривични пријави или кривични казни или кривична одоговорност, на пример тоа е : господинот Митковски за одредени телесни повреди, па господинот Гаврилоски надзор од родител, па господинот Цветковски за одредена казна во траење од 6 месеци, па господинот Куковски за одредени сообраќајни прекршоци , па господинот Георгиевски за фалсификување на исправа, Мајновски некаде 2 или 3 казни во траење од 3 години, господинот Шабановиќ итн… На пример на протестите во Велес може да се детектираат или да се видат припадници на таа ,,Франкфурт мафија” , слични криминални групи има во Битола, одредени припадници кои беа осудувани или гонети во тоа дело поврзано со ,,Детонатор” се најдени или може да се детектираат во тие протести во Источна Македонија, одредени припадници на Санџачкото криминално миље може да се детектираат или да се видат на тие скопски протести, тоа е една шарена група која брои некаде помеѓу 100 и 200 луѓе кои се во тие први борбени редови на таа ,,Шарена револуција”.

Пред речиси еден месец, iNFOMAX.mk ексклузивно ги објави досиеата и казнените евиденции на криминалците кои учествуваат во протестите организирани од СДСМ, а се ангажирани за да предизвикаат поголеми тензии меѓу народот.Иванчо Павловски со прекар Пана е брат на Јане Павловски Тица. Тоа се двајцата браќа кои на Кежаровски му го открија името на заштитениот сведок за нарачаното убијство на старецот во Орешје. Инаку, двајцата браќа се соседи на Кежаровски.Двајцата се блиски пријатели и соработници во подземјето како и со браќата од Велес кои го убија старецот по нарачка.
Иванчо Павловски, познат криминалец во скопското подземје, егзекутор на повеќе убиства, тешки кражби, учество во тепачки и фалсификување на документи, осуден на повеќе години затвор. Ова е неговата казнена евиденција:
 
Иванчо Павловски 1962
КАЗНЕНА ЕВИДЕНЦИЈА-Казна затвор во траење од 3 години и 6 месеци за кд Убиство од 2005 година-Казна затвор во траење од 8 месеци за кд по член 288- предизвикување општа опасност од 2007 година-Казна затвор во траење од 6 месеци за кд по член 88 од 1987 и 2 години условно-Казна затвор во траење од 6 месеци за кд по член 378 фалсифуикување исправа од 1998-Мерка засилен надзор од родител за кд по член 156 –тешка кражба од 1980 годинаОПЕРАТИВНО познат на полицијата и заради-КП по член 132 –учество во тепачка во 2000 година од Скопје-КП по член 123 -Убиство во 2001 година од Скопје-КП по член 131 –тешка телесна повреда во 2001 година од Скопје-КП по член 123 –Убиство во 2004 година од Скопје-КП по член 236 -тешка кражба во 2004 година од Скопје-КП по член 156 – тешка кражба во 1979 година од Скопје-КП по член 43 во 1986 година од Скопје-КП по член 378 -фалсофикување исправа во 1996 година од Скопје
Андреа Митковски 1976

 Исто така добро познат на полицијата поради нанесување на тешка телесна повреда во 2011 година, за што добил судска опомена, застанат на браникот на Зоран Заев и неговата свита, која има за цел предизвикување на немири во Скопје.КАЗНЕНА ЕВИДЕНЦИЈА-Судска опомена за кд по чл.130- телесна повреда вв чл.22 од 2011 година
Ивица Цветковски 1970

 Во 1990 година нападнал воено лице, односно службено лице кое ја вршело должност на што бил осуден на казна затвор од шест месеци, 
исто така застанат во одбрана на уште поголемиот криминалец Зоран Заев, кој се обидува со помош на криминалци да ја втурне земјата во насилство.
КАЗНЕНА ЕВИДЕНЦИЈА
-Казна затвор во траење од 6 месеци за кд по член 206 од 1990 од КЗ на СФРЈ (ОС Сарајево-воен суд )
Jовица Кукоски 1987

Познат само ОПЕРАТИВНО-КП по член 386 – насилство во 2012 година од СВР Скопје-КП по член 297 – загрозување н абезбедноста во сообраќајот во 2013 година од СВР Скопје
Јовица Кукоски е син на транзициониот политичар од редовите на ЛДП, Дуфе Кукоски кој своевремено беше директор на ЈП Македонија Пат, од каде што стекна поголем капитал. Дуфе Кукоски во времето на Петар Гошев се сомничеше за голем број на криминални зделки, меѓу кои и матните зделки со Ристо Пенов како градоначалник, и Андреј Жерновски, чиј кадар денес е Јовица Кукоски.
Борис Георгиевски 1964

Познат .ОПЕРАТИВНО на полицијата-КП по член 379 –посебни случаи на фалсификување исправа во 1998 година од СВР Скопје
Актуелен претседател на ОО на СДСМ во општина Гази Баба, бивш советник во Советот на општина Гази Баба во периодот од 2009 до 2013 година
Фуад Шабановиќ 1957
КАЗНЕНА ЕВИДЕНЦИЈА-Казна затвор во траење од 3 месеци за кд по член 133 –загрозување со опасно орудие при тепачка или караница од 2003 година и 1 година условноПознат и ОПЕРАТИВНО заради-КП по член 133 –загрозување со опасно орудие при тепачка или караница во 2000 година од Скопје-КП по член 131 – тешка телесна повреда во 2001 година од Скопје
Освен овие, на помош на Заев во спроведување на црните сценарија се и најпознатите криминалци од Скопското подземје, кои поради големината на нивните криминални досиеа, гордо се нарекуваат „криминална елита“ на Скопје.
Меѓу нив е и Харун Хаџибулиќ кој покрај останатото кој се гони за убиството на Мирсад Криешторац кај Универзална сала беше под заштита на Заев во “кампот” што лани СДСМ го имаше пред владата. Сега е оребеган во Војводина каде тесно соработуваше со Зоран Божиновски при трансферот на илегално снимените материјали на релација Заев – Косово – Буревесник – Палчо.

На сликава e локален силеџија “Батка” Јовчев. Советник од СДСМ во општина Аеродром, чија ќерка работи во општина Аеродром каде ја прими ВМРО-ДПМНЕ, односно поранешниот градоначалник Киро Тодоровски.Син му Гого се претставува како ВМРО-вец и е тренер на голманите во “А” фудбалската репрезентација на Македонија.
Како и “Близнаците” од Ѓорче, кои по неодамнешната тепачка во кафе барот Венеција пребегаа илегално во Грција. Исто како што на времето Тито Петковски илегално го пренесе Аце Циганот кому му се судеше за убиството на Сеад и за кршењето на Хард рок.
Помеѓу тешките криминалци, во „тимот“ на Заев се наоѓа и синот на Зоран Верушевски, Александар Верушевски кој долги години лежеше затвор поради повеќе кривични дела меѓу кои убиства, тепачки и тешки телесни повреди. Алескандар Верушевски е синот на Зоран Верушевски поради кој екс-директорот на ДБК му се закануваше на Црвенковски со објавување на прислушувани разговори доколку неговиот син не биде ослобеден од обвиненијата.
Инфомакс.мкЕфтов како класичен пример за врската СДСМ-криминално подземје го посочува Иванчо Павловски, кој е во првите борбени редови на ,,Шарената револуциј

Пронајдете не на следниве мрежи: