Ова се најголемите непријатели на врската и на бракот!

Истражувањата покажаа дека парите и сексот се најчести причинители на разводите, но терапевтите и другите психолошки експерти веруваат дека ваквата статистика не ја дава целосната и реална слика. Имено, тие сметаат дека до прекин на врските доаѓа заради еден друг проблем, што сите сме го сретнале порано или подоцна.Секоја љубовна врска е комплексна приказна која има свои специфични правила и закони. Но, психолошките експерти се сложни дека на нејзиното распаѓање најмногу влијае недоволната и несоодветна комуникација меѓу партнерите.
Правилна комуникација меѓу партнерите не подразбира само мирна размена на информации и чувства, туку и „слобода“ квалитетно да се искарате со другата страна без страв дека некој заради тоа сериозно ќе ви се налути или ќе ве напушти.
Во светот се посилен замав зема трендот на предбрачно советување, бидејќи терапевтите веруваат во расправањето за разликите на сериозен начин. Овој податок не изненадува кога е познато дека патнерите на почетокот на љубовната приказна се многу пофлексибилни и поспремни да се прилагодат на потребите на другата страна отколку по долгогодишна врска.
Во топ 5 причините за распаѓањето на врските психолозите го сместија и недостатокот на време за уживање во забавни активности, општата преоптовареност со работата и брзото секојдневие, незаинтересираноста и преголемата зависност од партнерот.Секоја љубовна врска е комплексна приказна која има свои специфични правила и закони. Но, психолошките експерти се сложни дека на нејзиното распаѓа

Пронајдете не на следниве мрежи: