Ова се најнебезбедни лозинки во светот – Никако немојте да ги користите!

Loading...

Џереми Госни ги дешифрирал податоците за „Стриткјур консалтинг груп“ и на Интернет поставил 100 најкористени лозинки кои се добиени со дешифрирање на енкритувани Адоб податоци.Податоците покажуваат неверојатно висок степен на незаинтересираност на корисниците да измислат квалитетна лозинка. На јавните Адоб сервери корисниците се штителе со лозинките како 123456, пасворд, адоб123 и фотошоп, за што не морате да бидете експерт за да ги пробиете.
Погледнете ја листата на 20 најчести лозинки, кои ги смислиле корисниците на Адоб онлајн системот:

 

-123456
-123456789
-password
-adobe123
-12345678
-qwerty
-1234567
-111111
-photoshop
-12323
-1234567890
-000000
-abcц123
-adobe1
-amcromedia
-zaerty
-iloveyou
-аааааа
-654321Податоците покажуваат неверојатно висок степен на незаинтересираност на корисниците да измислат квалитетна лозинка. На јавните Адоб сервери корисни

loading...
Loading...