Ова се трите места на кои никогаш нема да стапнете!

Loading...

Ова се трите најобезбедувани места во светот. До нив пристап имале малкумина, а тие со сигурност не можат да се наречат обични луѓе. Погледнете ги трите места на светот до кои никогаш нема да дојдете:Зона 51 САД
Тоа е воен полигон, кој се наоѓа во Невада, 90 километри од Лас Вегас. Долги години алериканците негираа дета тоа место постои, но во август годинава беа откриени документи кои го докажуваат неговото постоење.
Во близина на зоната достапноста е апсолутно забранета. На сите страни има предупредувачки табли на кои пишува дека обезбедувањето има дозвола да стрела. Вработените во базата се транспортираат со чартер летови од Лас Вегас.

 

Menwith Hill, Велика Британија
Тоа е база на кралските воено-воздушни сили која се наоѓа во Јоркшир. Се проценува дека овде се наоѓа најголемиот радарски систем за контрола во светот. Работа на специјалистите овде е да ги контролираат уредите на сите истрелани боеви ракети од сите страни на светот. Тука има сместени американски и англиски воени епсерти ги набљудуваат и радарските системи во вселената.

 

Архивот на Ватика, во Ватикан
Во него се наоѓа уникатна колекција на книги и историски документи. Тоа е најдобро обезбедуваното место во светот. Во папските архиви се чуваат тајните документи, собирани со векови некои од кои имаат правна вредност во моментот. Тајната беше симната минатата година, кога на специјална изложба беа прикажани некои од нив.
Извор: Think.mkЗона 51 САД
Тоа е воен полигон, кој се наоѓа во Невада, 90 километри од Лас Вегас. Долги години алериканците негираа дета

loading...
Loading...