Ова се жртвите од авионската несреќа!

Loading...

Ова се жртвите од последниот лет на патничкиот авион Пајпер што се урна вчера во блзиина на Катланово. Четворица од патниците биле италијански државјани – мегу нив и пилотот Франческо Монтањер кој бил претседател на аматерскиот спортски аеро клуб Тревизо – објавија италијанските медиуми. 59 годишниот Монтањер важел за искусен пилот кој заедно со потпретеседателот на клубот 62 годишниот Дарио Бастасиан кој исто така почина во авионската несреќа, имале стотици часови лет.Тие патувале кон Приштина каде што требало да учествуваат на отворање на аероклубот  на Висар Дегај – бизнисмен од Косово кој исто така бил во авионот.

 Франческо Монтањер
Според италијанските медиуми жртви во авионската несрека се и  55 годшиниот Лука Дале Муле, Ангело Калегари, брокер по професија  и 43 годишната Иларија Бертио.

Висар Дегај
 
Урнатиот авион бил регистриран во Германија, а пилотите ги има сите потребни дозволи за летање.  Од Тревизо полетале во 14 часот а на аеродромот Алекснадар Велики требало да слетаат  за да наполнат  гориво.

Лука Дале Мале
Последниот контакт со контролорите во Скопје го имале во 17 часот и 40 минути, кога според итслијанските медиуми го започнале  маневрот за слетување, постапка која вообиачено би требало да трае дест минути.

Дарио Бастасиан
 
Според италијанските медиуми, авионот паднал на земја, по што експлодирал и патниците и екипажот загинуваат на лице место.

Ангело Калегари
Тие неведуваат дека временските прилики биле лоши но оставаат истрагата да покаже дали влијаеле врз падот на авионот со оглед на фактот што пилотот многупати претходно имал искуство со летање при невреме. Италијанските медиуми потсетуваат дека вториот пилот Бастасиан пред десет години имал помала несреќа при следтување во Тревизо, кога имал проблем со тркалата на авионот.
Илајија Бертио
 Тие патувале кон Приштина каде што требало да учествуваат на отворање на аероклубот  на Висар Дегај – бизнисмен од Косово кој исто така

loading...