ОВА СЕМЕЈСТВО ВО ПОЖАР ИЗГУБИЛО СЕ ШТО ИМАЛО: Причината за тоа е ПРЕГРЕАН ЛАПТОП!

Loading...

Во голем пожар едно семејство го изгубило својот дом и се што имале. Пожарот бил предизвикан од прегреан лаптоп кој го оставиле на креветот да се полни.Мари Дисли гледала телевизија кога го чула пожарниот аларм, па веднаш истрчала на спратот и видела како гори нејзиниот лаптоп кој го оставила на креветот.
Веднаш заедно со децата Изабел (8) и Артон (6) кои спиеле на спратот, побегнала од дома.
Ги повикала пожарникарите. Во овој дом живееле 2 години. Штотуку ја уредила куќата како што сакала и одеднаш се исчезнало. Единственото недопрено место било само кујната.

Нивната куќа била осигурана и сега се соочуваат со скапи поправки а голем делч од работите мораат повторно да ги купат. Но, луѓето им помогнале благодарејќи на Фејсбук страницата „Да им помогнеме на Мари и нејзините деца“- собирале облека, мебел, играчки…
Оваа недела таа добила нов лаптоп за роденден. Тоа било прв пат да го остави да се полни на креветот.
Пожарникарите предупредуваат- Електричните уреди како фен за коса, пегли за коса, лаптопи, или таблети треба да се исклучат кога не се користат, а никако не смеат да се оставаат на кревет додека се полнат!Мари Дисли гледала телевизија кога го чула пожарниот аларм, па веднаш истрчала на спратот и видела како гори нејзиниот лаптоп кој

loading...
Loading...