Оваа држава првенствено треба да застане зад граѓаните на Македонија, а не зад бегалците

Loading...

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Владимир Ѓорчев во денешното гостување во Телевизија Алфа вели дека доколку се олеснат процедурите за семејно обединување како поддршка на процесот на интеграција, тогаш зборуваме за големи бројки, а тоа би значело домување и вработување, образование и би барало огромни средства.Тој истакна и дека Македонија е земја на хуманост и толерантност и тоа сме го покажале и во изминатите години наназад во историјата, истовремено ние сме општество со држава и свои проблеми и нашите семејства во Македонија заслужуваат поддршка.
-Оваа држава првенствено треба да застане зад граѓаните на Република Македонија затоа што тие и понатаму имаат голем број на проблеми и со инфраструктура и со домување и со вработување и тие треба да бидат приоритетот во оваа држава, рече Влатко Ѓорчев.Тој истакна и дека Македонија е земја на хуманост и толерантност и тоа сме го покажале и во изминатите години наназад во историјата, истовремено ни

loading...