Оваа фотографија го ЗАПАЛИ ИНТЕРНЕТОТ: 1 секунда пред смртта на кулите Близначки!

Loading...

За трагичниот настан што се случи на 11 септември 2001 година во САД, се знае ширум светот.Тој ден, при терористички напад беше урнат Светскиот трговски центар, загинаа преку 2.500 луѓе, а над 6.000 беа повредени.
Во наредните недели, а и години, се појавуваа бројни фотографии и видеа со кои е забележан овој вознемирувачки настан. Токму на таа основа се темелат и многу тврдења со кои се дополнува или демантира официјалното објаснување на трагичните околности.
Фотографијата што е пред вас, привлече многу внимание на интернет. Таа прикажува турист на балконот од Светскиот трговски центар и со оглед на авионот што ѝ се доближува на зградата, јасно е дека настанала само за миг пред кобната смрт.
Меѓутоа, се појавија и нови тврдења со кои се доведува во прашање автентичноста на фотографијата.
По анализите беше отворена можноста дека станува збор за монтирана сцена, бидејќи некои детали, како што се типот на авионот и ознаката на авиокомпанијата, не одговараат на оние од лице место.Тој ден, при терористички напад беше урнат Светскиот трговски центар, загинаа преку 2.500 луѓе, а над 6.000 беа повредени.
Во наредните нед

loading...
Loading...