Оваа фотографија предизвика хаос на интернет, а се ќе ви стане јасно кога ќе видите цела!

Loading...

Една мајка признала дека некои луѓе ќе ја сметаат оваа фотографија за непристојна.Доаѓањето на нов живот на свет е секако најубава работа која може да се доживее, но не е се така убаво како  што  се чини
Аманда Бејкон од Северна Каролина, која неодамна станала мајка, одлучила со  сите да ги сподели помалку убавите работи кога се работи  за мајчинството. И сите ја поздравиле поради  тоа.
На својот Фејсбук објавила фотографија која предизвикала вистинска бура. Додека нејзиниот сопруг правел селфи со бебето, во позадина се гледа  како таа носи пелена за возрасни.
„Мајчинство без цензура. Ја споделувам оваа фотографија затоа што  е реална. Вака изгледа да се биде мајка: сирово, прекрасно, неуредно и урнебесно- се во  едно. Да се има бебе е одлично искуство, но за животот по породувањето не се говори  доволно. И  дефинитивно не се фотографира доволно. Некои луѓе ова го сметаат  за непристојно, но зошто? Сериозно не сфаќам. Можеби поради  тоа што не се зборува доволно за тоа. Сите би требало  да учиме, осознаваме и  да го прифатиме секој аспект  од раѓањето, вклучувајќи  ги и  ваквите моменти. И  тоа да го правиме со  смисла за хумор. Ништо  не може да посака добредојде подобро од меко бебе и голема пелена за мама“, напишала Аманда покрај фотографијата.

Нејзината објава набрзо стана апсолутен хит на Фејсбук каде собрала повеќе од 335.000 лајкови, 95.000 споделувања и 75.000 коментари.
Поради многубројните критики во врска со фотографијата, додала дека  сама ја објавила фотографијата, а не нејзиниот сопруг  и напишала  дека  тој  дури и  нема профил.
Големо браво за оваа храбра мајка!Доаѓањето на нов живот на свет е секако најубава работа која може да се доживее, но не е се така убаво како  што  се чини
Аманда

loading...