Оваа луксузна бања за кучиња нуди и егзорцизми за опседнати кучиња!

Loading...

Првокласните бањи за кучиња веќе не се чудна работа, но една ваква бања лоцирана во Јапонија нуди пакети за „егзорцизам“ за да ги подобри здравствените состојби на нивните четириножни клиенти.Оваа чудна опција е достапна само за кучиња со 7, 10 и 13-годишна возраст, бидејќи тие броеви се сметаат за несреќни во јапонската култура.
Корисниците на пакетот за „кучешки егзорцизам“ најпрво доаѓа да ги посети Шинто свештеник, кој извршува церемонија на лице место.
Триесетминутниот егзорцизам е наменет за духовно освежување на кучето, како и обид да се обезбеди идна добросостојба.
Сопствениците што ќе го купат пакетот плаќаат по 300 долари и добиваат соба во бањата заедно со оброк за нив и за нивното скапо куче.Оваа чудна опција е достапна само за кучиња со 7, 10 и 13-годишна возраст, бидејќи тие броеви се сметаат за несреќни во јапонската култура.

loading...