ОВАА НАПУШТЕНА КУЌА ВО ШУМА крие една од најголемите тајни од поранешна Југославија!

Лифтот кој се наоѓа во внатрешноста на куќата на прв поглед не се чини необичен, но…кога ќе погледнете малку подобро.Во централниот дел на Хрватска, се наоѓа напуштена куќа во шума. Од надвор изгледа како и секоја друга куќа. Најинтересен дел е лифтот, кој не оди на горните катови. Зошто? затоа што оди во подземјето и тоа 50 метри.
Ова е дизајнирано со цел да издржи атомски удар. А овој фасцинантен објект е една од најдобро чуваните тајни на југословенската армија. 
Притоа, во неа има доволно простор но и може да собере ресурси за повеќе од три месеци живот под земјата.
Сите простории се меѓусебно поделени со прегради и врати како и ударни вентили во случај на атомска експлозија. Во излезниот дел се наоѓа врата од 40 тони, која дополнително ја штити куќата.Во централниот дел на Хрватска, се наоѓа напуштена куќа во шума. Од надвор изгледа како и секоја друга куќа. Најинтересен дел е ли

Пронајдете не на следниве мрежи: