Оваа загатка ја решија само најпаметните! Проверете дали сте и вие еден од нив?

Loading...

Оваа загатка ја решија само најпаметните? Дали сте и вие еден од нив?Сте виделе маица која чини 97 евра. Но, во моментот во вашиот паричник немало доволно пари па сте позајмиле 50 евра од мајка ви и 50 евра од татко ви.Или, просто пресметано сте добиле 100 евра:
50евра + 50 евра = 100 евра
Си ја купивте маицата и ви останале 3 евра кусур.
На мајка ви, сте и вратиле 1 евро кусур, на татко ви уште 1 и сте задржале едно евро за себе.  Сега и должите на мајка ви 49 евра и на татко ви 49 евра.
49 + 49 = 98 + вашето 1 евро = 99 евра.
Каде е едното евро кое недостасува?Сте виделе маица која чини 97 евра. Но, во моментот во вашиот паричник немало доволно пари па сте позајмиле 50 евра од мајка ви и 50 евра од татко

loading...
Loading...