Овие пет збора ќе ве уништат

Loading...

Паровите тука најчесто грешат и не обрнуваат внимание на тоа што го изговараат пред партнерот.Внимавајте на овие пет збора затоа што може да ви ја уништат врската: 
Никогаш
Овој збор подразбира чувство на безнадежност и крај. Кога го користите овој збор, на партнерот му порачувате дека не е добар и никогаш нема да биде добар.
Секогаш
Со овој збор укажувате на строгост и исправност. На партнерот му порачувате дека не е во право, а дека вие сте во право
Но…Ама…
Кога велите „Но…“, или „Ама…“, тоа укажува на манипулирање и недостаток од сопствено јас. 
Пцовки
Ова не е еден збор, ова се палета на зборови, но во ниту еден случај не смеете да ги користите. Тоа што го именувате партнерот со погрдни зборови не може да донесе ништо добро.
Развод/Раскинување
Заканите за развод или раскинување, предложување на истите или обвинувањето на партнерот дека ја уништува врската или бракот води токму кон тоа.
 Внимавајте на овие пет збора затоа што може да ви ја уништат врската: 
Никогаш
Овој збор подразбира чувство н

loading...