Овој чај го спречува развојот на рак, а досега не сте чуле за него

Loading...

Истражувањата покажуваат дека чајот од оваа билка го успорува развојот на тумор и го спречува настанувањето на малигните ќелии.Мача е познат зелен прав кој одамна е дел од јапонската традиција. Овој прав е многу повеќе богат со антиоксиданси и полифенол отколку зелениот чај, па тоа го прави да биде главен борец против ракот.
Високото ниво на антиоксиданс прави новите крвни садови кои го успоруваат развојот на тумор и помагаат да се развијат ензими во црниот дроб за да се елиминираат токсините од телото. Исто така, овој напиток подобро ќе ве расони од кафето, а новите истражувања потврдуваат дека и го намалува ризикот од дијабетес тип 2.
Во жешка вода ставете 2 грама од мача правот и мешајте додека не се соедини. Немојте да пиете повеќе од две чаши во денот.
 Мача е познат зелен прав кој одамна е дел од јапонската традиција. Овој прав е многу повеќе богат со антиоксиданси и полифенол отколку зелени

loading...