Овој викенд на небото ќе има вистински спектакл

Loading...

Интензивната светлина на месечината ќе го засени набљудувањето на Персеиди.Август е месец кој за астрономите е обележан со исчекување на метеорскиот рој Персеиди. Секоја година има различен интензитет, а годинава се очекува просечност на овој ноќен настан.
Метеорското јато најдобро ќе биде да се набљудува во сабота кон недела, а според прогнозите видливоста тогаш ќе достигне до 80 отсто.Август е месец кој за астрономите е обележан со исчекување на метеорскиот рој Персеиди. Секоја година има различен интензитет, а годинава се очекув

loading...