Пак е гранатирана руската амбасада во Дамаск

Loading...

Пак е гранатирана руската амбасада во ДамаскРуското Министерство за надворешни работи соопшти денеска дека во дворот на руската амбасада во Дамаск експлодирала граната. 
Портпаролката на Министерството изјави дека гранатата е испалена од делот на Дамаск кој е под контрола на бунтовниците. 
Проектилот нанел само мала метеријална штета. 
Ова е трето гранатирање на амбасадата во Дамаск во период од два денови. 
По вчерашните напади на амбасадата, руското Министерство за надворешни работи наведе дека станува збор за провокација со цел да се загрози мировното решение за Сирија. Руското Министерство за надворешни работи соопшти денеска дека во дворот на руската амбасада во Дамаск експлодирала граната. 
Портпаро

loading...