Пандата која го НАСМЕА цел свет! Погледнете од што не се ОДВОЈУВА!

Loading...

Кога температурите во Кина достигнале 36 степени, станало јасно дека пандата Вејвеј, повеќе не може да ја издржи топлината. Вработените во зоолошката градина, смислиле одличен план да ја разладат оваа панда.Вработените ја почастиле пандата со блок лед од 200 килограми, а реакцијата на животното покажала дека ова решение е особено успешно/
Вејвеј цел ден се врти околу ледот за да се освежи.
Според проценките на стручњаците, во светот се останати само околу 2.000 панди, а повеќе од 300 се наоѓаат во зоолошки градини, претежно во Кина.

Вработените ја почастиле пандата со блок лед од 200 килограми, а реакцијата на животното покажала дека ова решение е особено успешно/
Вејве

loading...