ПАНИКА НА ПЛАЖА ВО ХРВАТСКА: Се појавиле две жени во буркини, а покрај нив мажи со црни торби…

Loading...

Две жени облечени во буркини минатата недела предизвикале општа паника во Сплит.Иако приказната потсетува на лоша скриена камера каква може да се најде на интернет, сепак е вистинита, а сведоците кои биле присутни нешто пред 18 часот кога се започнало на плажата под концесија на хотелот „Радисон Блу Ресорт“, на Трстеник, ја раскажале својата верзија.
Се започнало кога покрај морето се сместиле две госпоѓи облечени во бурка, и тоа едната во потполно во црна пливачка облека а другата во светлосина.
После некое време покрај нив се сместиле и двајца маици носејќи големи темни торби од кои наместо крпи почнале да вадат- пушки. Секако не се работело за огнено оружје туку се работело за подводни пушки со харпуннаменети за спортски риболов, со кои по неколку минути тргнеле во море.
Сведоците тврдат дека напнатоста поради темните торби и кај останатите капачи била видлива, а дел од нив одлучиле и да си ги соберат работите и да заминат.Иако приказната потсетува на лоша скриена камера каква може да се најде на интернет, сепак е вистинита, а сведоците кои биле присутни нешто пред 18

loading...