ПАНКОТ НЕ Е МРТОВ: Панкери ја мавале полицијата со фекалии и кеси полни со урина!

До судирот помеѓу полицијата и панкерите дошло за време на обидот да се иселат од зградата во која илегално се населени. На „станарите“ им се придружиле и 300 анархисти од Германија.Полицајците беа пречекани со блокада од каучи и стар мебел, а потоа и со предмети со кои биле мавани од страна на панкерите.
На полицијата утрово и` беа истоварени метални огради, со цел со неа да се загради критичното подрачје, но панкерите пред нив ги забележале и од нив направиле свои барикади.
Освен засилувањето од 100 полицајци, во акцијата на иселувањето е вклучено и едно оклопно возило, со чија помош полицијата се обидува да ги пробие барикадите.
„Цела Виена ќе гори ако ни го земете домот“, беше испишано на еден од транспарентите.
Панкерите се вселиле во спорната зграда во 2011 година и според договорот, требало да ја напуштат шест месеци потоа, но тие илегално останале да живеат во неа и до ден денес. Полицајците беа пречекани со блокада од каучи и стар мебел, а потоа и со предмети со кои биле мавани од страна на панкерите.
На полицијата

Пронајдете не на следниве мрежи: