Папата против АБОРТУСОТ со јасен став

Loading...

Поради обвиненијата на кои наиде Папата од страна на конзервативците на Римокатоличката црква поради неизјаснување на став околу абортусот, тој најжестоко го осуди абортусот како „ужасен“ симптом на „фрагментирана култура“ која не го цени животот.-Ужасно е да се помисли дека има деца, жртви на абортусот кои нема да го видат денот,вели папата Францис.
Од неговиот избор во март, врховниот свештеник на Римокатоличката црква никогаш не го промени ставот на црквата во однос на абортусот.
Во неговиот говор во понеделникот во Ватикан, тој исто така го осуди насилството во Сирија, како и другите жаришта ширум светот, образложувајќи дека мирот е под закана „од сите одбивања на човечкото достоинство“.
 
извор: курир-Ужасно е да се помисли дека има деца, жртви на абортусот кои нема да го видат денот,вели папата Францис.

loading...
Loading...