„Паразитски близнак“: Малечкиот се родил со четири раце и четири нозе!

Уганда: Тримесечниот Пол Мукис освен што има по четири раце и нозе срцето и белите дробови му се на погрешна страна. Момчето родено со осум екстремитети успешно заздравува откако докторите му го отстраниле „паразитскиот близнак“. 
Малиот Пол бил опериран, по три месеци откако доволно пораснал и бил подготвен за сложената операција. Тим од хирурзи со сложена операција му ги отстраниле вишокот делови од тело. Малиот изгубил помала количина на крв а по операцијата немало никакви компликации. 
За сега добро заздравува. Но, ова не е прва ваква операција, доктори неодамна успеаа во Кина да оперираат момче кое имало четири стапала и четири раце. Момчето родено со осум екстремитети успешно заздравува откако докторите му го отстраниле „паразитскиот близнак“. 
Малиот П

Пронајдете не на следниве мрежи: