Пет нешта кои му фалат на новиот iPad Air!

Loading...

Apple го претстави својот најнов таблет, овојпат наречен iPad Air, пред само неколку дена. Иако донесе голем број на подобрувања, еве ја нашата топ 5 листа на работи кои ни фалат…1. Подобра iSight камера со блиц
Камерата која се наоѓа на новиот iPad Air навистина е подобра од онаа на iPad 4, но сеуште не е на ниво со оние камери кои се наоѓаат на iPhone 5 и iPhone 5s. Секако, не може да очекуваме таблет со најдобра камера на светот, но голем број на корисници уживаат да сликаат со нивните уреди. И зашто не би сликале?
Поголемата негативност овде е недостатокот на LED блиц…

2. Вистински стерео звучници
Иако има два звучници од долната страна на уредот, сепак ултимативно звукот е моно. Проблемот е што стерео звучниците се наместени премногу блиску еден до друг, со што драстично се намалува стерео ефектот. За ова да биде успешно, двата звучници треба да бидат наместени на спротивните агли на екранот – едниот во долниот десен агол, додека пак другиот во горниот лев агол.

 Повеќе на: GSM.mk1. Подобра iSight камера со блиц
Камерата која се наоѓа на новио

loading...
Loading...