Пет пози во сексот кои кај жените ГАРАНТИРААТ оргазам

Loading...

Пет пози во сексот кои кај жените ГАРАНТИРААТ оргазам

Важно е сексот да се диверзифицира, да се прави во различни пози и да се дава зачинет вкус на сексуалниот живот. Но, исто така има и секс пози кои го уништуваат задоволството и не резултираат со силен оргазам. Тие се погодни за почеток на љубовната игра, но не и за нејзин завршеток.

Во повеќето случаи тоа се однесува на жените, додека кај мажите работите се случуваат доста полесно.
Секоја жена има свои омилени пози во сексот во кои што најмногу ужива, но најчесто токму една од нив е добитна кога се работи оргазмот.
Жените едногласно ги открија позите во кои уживаат при едно истражување.
1. Комбинацијата од позата на страна и стимулацијата на клиторисот е добитна и возбудувачка.
2. Сексот на столица ѝ дава слобода на жената да се движи како што ѝ одговара.
3. Сите верзии од мисионерската поза, особено онаа во која што се притиснати нозете една до друга, бидејќи на тој начин партнерот со движењата на телото го допира клиторисот.
4. „Доги“ позата. Незаменлива е.
5. Обратната јавачка е едноставно моќна. Момчето лежи на својот грб додека девојката седи на него, свртена со грбот кон неговото лице.

loading...