Пет зборови кои ја уништуваат секоја врска!

Loading...

Некој зборови навистина може да предизвикаат огромна штета.  Овие пет зборови ги уништуваат врските:
1.Никогаш! Овој збор подразбира чувство на безнадежност и крај. Му порачувате на партнерот дека не  е добар и дека никогаш нема да биде добар како и дека нема надеж за промена.
2.Секогаш! Имплицирате строгост и праведност. На партнерот јасно му покажувате дека е виновен, а дека вие сте во право, и дека ништо не може да направи во врска со тоа.
3.НО! Зборот „но“  укажува на манипулација. Кога го користите негирате се што е претходно кажано. Позитивната изјава ја претворате во негативна.
4.Пцовки. Постојано на партнерот му давате погрдни имиња. Ако тоа го правите трајно ја уништувате врската.
5.Раскинување! Постојано се заканувате дека ќе му раскинете, но и го обвинувате партнерот. Тоа е една важна одлука и кога го користите во разговор станува оружје со кое го напаѓате партнерот.Некој зборови навистина може да предизвикаат огромна штета.  Овие пет зборови ги уништуваат врските:

loading...
Loading...